Postbus 622, 9400 AP Assen - Zwedenlaan 20, 9403 DE Assen
t +31 (0)592 345 188 - f +31 (0)592 372 431 - mail@rein.nl > googlemaps

PARTICULIER

Lekker leven zonder al te veel gedoe. Dat is wat je wilt. Maar soms lukt dat niet. En raak je in een juridisch geschil verwikkeld. Dan wil je iemand die naast je staat en jou goed vertegenwoordigt. En soms zoek je iemand die voor jou staat. Ik ben Rein. Ik ben een verzameling van expertisen en kennis. Ik help je écht verder. Samen met jou vind ik de beste oplossing.

 

Problemen of conflicten zijn niet leuk. Ik begrijp dat. Je wilt een uitkomst. Het liefst zo snel mogelijk. Ik begrijp ook dat je liever niet wilt dat het een procedure bij de rechtbank wordt. Dus ga ik samen met jou in overleg met de andere partij om tot een goede oplossing te komen. Maar soms is een procedure onvermijdelijk. Dan ga ik ervoor. Samen mét jou. Ik communiceer helder, luister, en geef je een gedegen advies. Geen ellenlange teksten met moeilijke taal, maar concreet en ‘to the point’. Ik weet waar ik het over heb en zorg ervoor dat jij dat ook weet. Toegankelijk met hart voor jouw zaak.

 

Ik help je ook bij je contacten met de overheid. In de regels die overheden moeten naleven, zit vaak speelruimte. Ruimte waar ik inspring om voor een goede oplossing te zorgen of om tot een goed resultaat te komen. De discussie aangaan en de discussie winnen. Helder en concreet. Daar ga ik voor.

 

Ik ben een vechter en wil voor jou winnen. Ik help je bij de kleine vragen, maar ook bij gecompliceerde vraagstukken. En heb je andere kennis nodig? Dan verwijs ik je naar andere professionals in mijn netwerk.

 

 

 

Onze specialisten

Auke Doornbosch
Advocaat
Auke is een advocaat met brede ervaring. Hij is vooral actief op het gebied van ondernemingsrecht en heeft ruime ervaring in het voeren van procedures, zowel bij de rechter als in arbitrage. Daarnaast adviseert hij bij fusies en overnames van bedrijven en is hij deskundig in het opstellen en controleren van overeenkomsten.

Auke verdedigt jouw belangen met hand en tand. Als zelfstandig ondernemer kan Auke zich als geen ander verplaatsen in de gevoelens en drijfveren van mede-ondernemers. Bovendien is hij in staat om een probleem van verschillende invalshoeken te benaderen en daardoor compleet te overzien. Dat leidt tot een snel en gedegen oordeel en een oplossing die recht doet aan jouw belang. Is die oplossing niet mogelijk, dan geeft Auke uiteraard niet op. Hij zet dan al zijn kennis en ervaring in om jouw zaak succesvol bij de rechtbank te bepleiten. Zijn trackrecord hierbij is voor menig tegenstander reden om toch eieren voor het geld te kiezen.

Auke is sportief en vaak te vinden op zijn zeilboot. Daarnaast houdt hij ervan om te lezen en hard te lopen. Auke wordt gekenschetst als ‘down to earth’. Dat past ook bij zijn Noordelijke inborst. Als geboren Groninger staan hem de Noordelijke provincies na aan het hart. Dat blijkt ook uit het feit dat hij Fries leest, schrijft en spreekt en Drents kan verstaan en lezen.
close
Auke is al jaren als advocaat actief en heeft daardoor ervaring op vele gebieden. Door een bijna onbegrensde interesse zijn er weinig onderdelen van het recht waar hij geen verstand van heeft.

Hij treedt zowel op voor bedrijven als voor overheden (in civiele kwesties, zoals aansprakelijkheid). Auke beheerst het Engels en het Duits uitstekend. Auke wordt beschreven als een sterke, allround advocaat die een ruime ervaring heeft in het begeleiden en vastleggen van overnames en andere overeenkomsten in het vennootschaps- en ondernemingsrecht. Hij combineert dit met een grote vaardigheid in het voeren van procedures.
Informatie expertise
Gerrit Raaben
Advocaat
Gerrit wordt gekenschetst als een sterke, strategische procesadvocaat met gevoel voor verhoudingen. Zijn scherpe analyses helpen om de kansen en uitgangspositie van jou en de wederpartij goed in te schatten. Vanwege zijn jarenlange proceservaring treedt hij binnen Rein veelvuldig op als mentor van, en klankbord voor, zijn collega’s.

Binnen zijn specialisme – het arbeidsrecht – behandelt Gerrit zaken op het gebied van ontslag en afvloeiing, non-concurrentiebedingen, reorganisaties, medezeggenschapskwesties, enzovoorts. Bovendien treedt hij op in rechtspositionele kwesties in het ambtenarenrecht.

Gerrits aanpak kenmerkt zich door een gedegen aandacht voor de zaak, zowel voor de juridische uitgangspunten als voor de feitelijke omstandigheden. Hij streeft in de eerste plaats naar een praktische oplossing die recht doet aan jouw belang. Daarbij hoort voorlichting en coaching op rechtspositie en onderhandelen. Als het niet anders kan, dan procedeert hij.
Gerrit is in zijn vrije tijd graag sportief actief. Hij voetbalt al jaren en is een trouwe deelnemer aan de ‘4 mijl van Groningen’. Sinds kort is hij ook gegrepen door de golfsport. Samen met een kantoorgenoot neemt Gerrit jaarlijks deel aan de bedrijvencompetitie zeilen op het Paterswoldsemeer. In de winter gaat hij graag skiën.
close
Gerrit is al 25 jaar werkzaam in de juridische praktijk. Begonnen als bedrijfsjurist bij een groot accountantskantoor, is hij al weer 15 jaar werkzaam als (proces)advocaat. De ervaring die hij heeft opgedaan in de accountancy stelt hem als advocaat in staat om verder te kijken dan uitsluitend naar het juridisch belang.

Generalist met specifieke expertise. Dat is een omschrijving die prima bij Gerrit past. Hij is onder meer actief op het terrein van het arbeidsrecht, het huurrecht, het ondernemingsrecht, het huwelijksvermogensrecht, het erfrecht, het strafrecht en het algemeen verbintenissenrecht. Ook is hij jaren opgetreden als curator in faillissementen. Zijn brede ervaring en belangstelling stelt Gerrit in staat om complexe juridische zaken met een groot belang aan te pakken.

Gerrit is lid van de vereniging Arbeidsrecht Advocaten Noord-Nederland. Hij verzorgt lezingen op het gebied van het arbeidsrecht, onder meer voor de Kamer van Koophandel Noord-Nederland.
Informatie expertise
close

Rechtsgebieden Bedrijf

 • > Ondernemingsrecht
 • > Arbeidsrecht
 • > Insolventierecht
 • > Bedrijfsadvisering
 • > Contractenrecht
 • > Fiscaal recht
 • > Bouwrecht
 • > Huurrecht
 • > Int. eigendom en ict recht
 • > Bestuursrecht
#
 • Reorganisatie
 • Ontslag
 • Dga
 • Bestuurder
 • Non-concurrentiebeding
 • Onrechtmatige concurrentie
 • Kantonrechtersformule
 • Ontslagvergunning
 • OR
 • Arbeidsongeschiktheid
 • Wijziging arbeidsvoorwaarden
0592 345 188
#

Stel hier je vraag aan mij


Email

Telefoon

Je vraag of opmerking

#
ik ben rein Nieuws Faillissementen Producten